کُبِّه

کُبِّهReviewed by مهربانو on Aug 13Rating:

این غذا در اصل عراقی است و در ماه رمضان طبخ می شود. کبه انواع مختلفی دارد که این یک نوع آن است.

مواد لازم برای خمیر:                  مواد میانی: لپه ۱ قاشق غذاخوری

برنج ۱ پیمانه                            گوشت چرخ کرده ۳ قاشق غذاخوری

گندم (حلیم) ۱ پیمانه                    گشنیز ۱/۲ قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه به میزن دلخواه    پیاز ۱ عدد کوچک

                                             کشمش ۱ قاشق مربا خوری

                                             نمک و فلفل به میزان دلخواه

 

طرز تهیه:

برای تهیه خمیر ابتدا برنج و گندم را ۲-۳ ساعت می گذاریم در آب خیس بخورند. سپس مقداری آب در قابلمه گذاشته می گذاریم بجوشد ، پس از جوشیدن آب ،برنج و گندم را در آن می گذاریم . قبل از اینکه کاملاً نرم شوند آنها را آبکش می کنیم و پس از اینکه کمی خنک شدند با کمی نمک و زرد چوبه مخلوط کرده با چرخ گوشت چرخ می کنیم .

برای تهیه مواد میانی ابتدا پیاز را ریز خرد کرده کمی تفت می دهیم سپس گوشت چرخ کرده را تفت داده گشنیز را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم در پایان لپه پخته شده و کشمش و نمک و فلفل را افزوده حرارت را خاموش می کنیم.

برای پخت لپه ،لپه را ۷-۸ ساعت می گذاریم خیس بخورد سپس لپه را با کمی آب در حدی که روی آن را بپوشاند روی حرارت کم می گذاریم تا نرم شود.

از خمیر به اندازه کمی بزرگتر از گردو برداشته با دست کاملاً ورز می دهیم سپس وسط آن را حفره ایجاد کرده کمی از مواد میانی را گذاشته و خمیر را می بندیم . برای اینکه خمیر به شکل گرد در آید با هر دو دست به آن حالت می دهیم در صورتیکه بخشی از کُبه باز ماند کمی دستمان را خیس می کنیم و خمیر را به هم می چسبانیم.

در پایان در روغن سرخ می کنیم. این غذا می تواند در این ماه زینت بخش سفره هایتان باشد.

مطالب مرتبط :
DSC07953 DSC06319 shevid tahchin-bademjan halim-bademjan

بازنشر مطالب سایت «مجله اینترنتی مهربانو» با ذکر منبع و لینک به سایت مجاز مي باشد.


  • ۳ نظر در “کُبِّه”
    baran در تاریخ مرداد 25, 1391 ساعت 12:40

    شما پست بزنید ما مادر جان رو به زحمت میندازیم …!

    zohreh در تاریخ آبان 1, 1392 ساعت 01:18

    man kheili in ghaza ro doost daram ,merci ke tarze tahiasho gozashtid

    مهربانو در تاریخ آبان 1, 1392 ساعت 01:44

    خواهش میکنم دوست عزیز

    اضافه کردن نظر