دلمه بادمجان

دلمه بادمجانReviewed by مهربانو on Aug 20Rating:

با بادمجان می توان غذاهای بسیار متنوعی تهیه کرد که یکی از آنها دلمه بادمجان است. دلمه بادمجان با بادمجانهای دلمه ای تهیه می شود. طبخ این غذا کمی وقت گیر است اما به طعم ممتاز آن می ارزد.

مواد لازم: بادمجان دلمه ای متوسط ۴ عدد             مواد لازم برای سس :

برنج ۱ پیمانه                                                 گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط

گوشت چرخ کرده ۳ قاششق غذا خوری                 رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط ۱ عدد                                           آبلیمو ۱ قاشق مرباخوری

شوید خرد شده ۲ قاشق غذاخوری                        شکر ۱ قاشق چایخوری

لپه ۱ قاشق غذاخوری                                      آب ۱/۳ پیمانه

زرشک ۱ قاشق غذاخوری                               روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

نمک و ادویه به میزان دلخواه                            نمک کمی

طرز تهیه : ابتدا بادمجان را پوست گرفته ،کمی با چاقو درون بادمجان را برش می زنیم و با قاشق یا همان چاقو درون بادمجان را خالی می کنیم(دقت کنید لایه بادمجان نازک نشود چون حین پخت مواد از درون آن بیرون می ریزد) سپس بادمجانها را نمک زده تا نیم ساعت کنار می گذاریم.

برای تهیه مواد میانی برنج را شسته می گذریم تا خیس بخورد ( کمی بیشتر از زمانی که برنج را برای پلو خیس می کنید) لپه را که از شب قبل در آب گذاشته ایم در قابلمه ای با آب کم (در حدی که کمی روی آن را بپوشاند ) روی حرارت کم می گذاریم تا نرم شود. پیاز را ریز خرد کرده کمی تفت می دهیم گوشت چرخ کرده را افزوده تفت می دهیم. (اگر از شوید خشک استفاده می کنید ۱۵ دقیقه در آب بگذارید خیس بخورد) وگر نه شوید را ریز خرد کرده اضافه می کنیم  . در پایان زرشک را که حدود ده دقیقه در آب گذاشته ایم شسته و به مواد می افزاییم نمک و ادویه اضافه کرده حرارت را خاموش می کنیم. سپس تمامی مواد را با لپه و برنج خیس خورده مخلوط می کنیم. (آب برنج را کاملاً دور بریزید) و با قاشق مواد را درون بادمجان ها که از نمک شسته ایم می ریزیم. (بادمجان ها را خیلی پر نکنید چون برنج بعد از پخته شدن تغییر حجم می دهد).

برای تهیه سس، گوجه فرنگی را در غذا ساز یا مخلوط کن ریز کرده مخلوط می کنیم تا کرم مانند شود.(می توانید از رنده ریزهم استفاده کنید) سپس گوجه فرنگی را با رب گوجه و آبلیمو و شکر و نمک و روغن مخلوط کرده ،آب را اضافه می کنیم. کمی هم می زنیم تا یکدست شود. نیمی از سس را کف قایلمه می ریزیم و بادمجان ها را روی آن می چینیم و بقیه سس را روی بادمجان ها می ریزیم.

قابلمه را روی حرارت کمی می گذاریم تا کاملاً بپزد. (حدود ۱-۱و۰/۵ ساعت). نوش جان

مطالب مرتبط :
ترشی Screenshot_2015-09-16-11-25-40 کتلت-بادمجان پیتزابادمجان DSC07885

بازنشر مطالب سایت «مجله اینترنتی مهربانو» با ذکر منبع و لینک به سایت مجاز مي باشد.


  • بدون نظر در “دلمه بادمجان”

    اضافه کردن نظر