خورشت قیمه

خورشت قیمهReviewed by مهربانو on Jan 30Rating: 5.0خورشت قیمه

خورشت قیمه ، غذایی است که سالهاست بانوان ایرانی آن را تهیه می کنند. در این بخش

مواد لازم :

لپه پخته به ازای هر نفر ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری

گوشت به ازای هر نفر ۱۲۰ گرم (من از گوشت گوساله استفاده کردم ولی برای لذیذتر شدن از مغز ران گوسفند استفاده کنید)

پیاز برای هر دو نفر ۱ عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی به ازای هر نفر ۱ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی رنده یا میکس شده برای هر دو نفر ۱ لیوان

دارچین برای هر دو نفر ۱ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده برای هر دو نفر ۱ قاشق غذاخوری

آب ۱/۲ لیوان (من از مخلوط آب و آب گوشت استفاده کردم )

شکر به ازای هر دو نفر ۱ قاشق چایخوری

زردچوبه به ازای هر دو نفر ۱ قاشق مرباخوری

لیمو عمانی برای هر دو نفر ۱ عدد

آبلیمو کمی

گرد لیمو عمانی ۲ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل و ادویه خورشتی به میزان دلخواه

سیب زمینی به ازای هر دو نفر ۱ عدد متوسط

طرز تهیه :

ابتدا لپه را از شب قبل در آب می گذاریم خیس بخورد و هر چند ساعت آب آن را عوض می کنیم. بعد با مقداری آب ( در حدی که فقط روی آن را بگیرد ) روی حرارت کم می گذاریم تا نرم شود.

سپس گوشت را با مقداری آب همراه با کمی آبلیمو روی حرارت کم می گذاریم تا بپزد.

در این فاصله پیاز را ریز خرد می کنیم(اگر با پیاز خرد کن ، پیاز را خرد می کنید نگذارید خیلی له شود) . پیاز را روی حرارت کمی تفت می دهیم . بعد زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و خوب سرخ می کنیم(۱ قاشق چایخوری از زردچوبه را نگه می داریم). تا شیرینی پیاز گرفته شود .(نگذارید پیاز قهوه ای رنگ شود چون خورشت تلخ مزه می شود)

گوجه رنده شده و رب گوجه را به پیاز اضافه می کنیم و می گذاریم ۲-۳ دقیقه با پیاز سرخ شوند. سپس آب و آب گوشت و نمک و فلفل و دارچین را اضافه می کنیم. لپه نرم شده را می افزاییم. لیمو عمانی ها را شسته و با نوک چاقو با دقت کمی سوراخ می کنیم .(تا طعم آن به خورد خورشت رود) و در خورشت می اندازیم. شکر را افزوده و می گذاریم تا خورشت جا بیافتد.

بعد از حدود ۱۰ دقیقه ، گوشت پخته را در ظرف دیگری هماره با گرد لیمو و کمی روغن اندکی تفت می دهیم و به خورشت اضافه می کنیم. (زیاد خورشت را هم نزنید تا گوشت ریش نشود)

بعد از حدود ۳۰-۳۵ دقیقه که خورشت جاافتاد محلول زعفران را به آن اضافه می کنیم. و می گذاریم ۲-۳ تا قُل بخورد . و حرارت را خاموش می کنیم.

سیب زمینی را خلالی نازک خرد می کنیم و در روغن فراوان همراه با باقیمانده زردچوبه سرخ می کنیم و روی خورشت قرار می دهیم.

نوش جان

مطالب مرتبط :
10-Tricks-to-Beautiful-Healthy-Skin-and-Hair3 graten دال-عدس کتلت تره لوبیا

بازنشر مطالب سایت «مجله اینترنتی مهربانو» با ذکر منبع و لینک به سایت مجاز مي باشد.


  • بدون نظر در “خورشت قیمه”

    اضافه کردن نظر